Programma Olympische Spelen - Turnen

Hieronder staat het programma van de Olympische Spelen 2016 voor Turnen. Zo kun je van jouw favoriete sporten zien wanneer de Olympische medailles worden verdeeld. Het programma van de zomerspelen is nog niet definitief bekend gemaakt. Er is alleen een concept vrijgegeven in juni 2014. Zodra het programma definitief wordt zullen wij dat op deze website publiceren.Hoogtepunten programma Turnen

Hieronder staan de hoogtepunten van de het Olympische schema voor Turnen. Lekker handig in een overzicht.


08 AUGUSTUS 2016
09 AUGUSTUS 2016
16 AUGUSTUS 2016

Turnen - Meerkamp Individueel Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Meerkamp Individueel Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

08

AUG

13:00

UUR

Meerkamp Individueel Dames
Kwalificatie

12

AUG

17:30

UUR

Meerkamp Individueel Dames
Finale

Turnen - Meerkamp Landenwedstrijd Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Meerkamp Landenwedstrijd Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

09

AUG

17:30

UUR

Meerkamp Landenwedstrijd Heren
Finale

Turnen - Meerkamp Landenwedstrijd Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Meerkamp Landenwedstrijd Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

10

AUG

17:30

UUR

Meerkamp Landenwedstrijd Dames
Finale

Turnen - Meerkamp Individueel Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Meerkamp Individueel Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

11

AUG

17:30

UUR

Meerkamp Individueel Heren
Finale

Turnen - Paardsprong Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Paardsprong Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

15

AUG

15:50

UUR

Paardsprong Dames
Finale

Turnen - Paard voltige Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Paard voltige Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

15

AUG

16:41

UUR

Paard voltige Heren
Finale

Turnen - Ringen Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Ringen Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

16

AUG

15:00

UUR

Ringen Heren
Finale

Turnen - Brug met ongelijke leggers Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Brug met ongelijke leggers Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

16

AUG

15:50

UUR

Brug met ongelijke leggers Dames
Finale

Turnen - Paardsprong Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Paardsprong Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

16

AUG

16:41

UUR

Paardsprong Heren
Finale

Turnen - Brug Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Brug Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

17

AUG

15:00

UUR

Brug Heren
Finale

Turnen - Evenwichtsbalk Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Evenwichtsbalk Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

17

AUG

15:47

UUR

Evenwichtsbalk Dames
Finale

Turnen - Rekstok Heren

Hieronder staat het programma voor Turnen - Rekstok Heren. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

17

AUG

16:37

UUR

Rekstok Heren
Finale

Turnen - Vloer Dames

Hieronder staat het programma voor Turnen - Vloer Dames. Het programma wordt op chronologische volgorde beschreven. Naast de datum, de begintijd worden ook de eventuele Nederlandse atleten die aan dit onderdeel meedoen benoemd.

17

AUG

17:23

UUR

Vloer Dames
FinaleProgramma Olympische Spelen Turnen - let op het tijdverschil

Het tijdverschil tussen Nederland en Brazilie is vier uur. In Rio 2016 is het vier uur later dan bij ons. Dat betekent dat de meeste Turnen-wedstrijden 's middags zullen starten en omstreeks 12 uur middernacht afgelopen zijn.

Turnen - Nederlandse atleten

Hieronder staat het Olympische programma van de Nederlandse Turnen-atleten in Rio 2016.

Turnen - Nieuws Olympische Spelen 2016

OLYMPISCHE SPELEN - Turners voor het eerst Olympische Spelen
Turnen Nieuws - Turners voor het eerst Olympische Spelen%

Turners voor het eerst Olympische Spelen

Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Nederlandse turners zich als team gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. De Oranje turners: Epke Zonderland, Jeffrey Wammes, Frank Rijken, Michel Bletterman, Bart Deurloo en Casimir Schmid kwalificeerden zich door tijdens het Olympische test event als derde te eindigen. Behalve Nederland hebben ook Duitsland, Oekra´ne en Frankrijk zich gekwalificeerd.

De beste acht landen van de WK van vorig jaar waren al zeker van deelname aan Rio 2016.

De laatste keer dat Nederland in de landenwedstrijd bij de mannen vertegenwoordigd was is al even geleden. In 1928 werden de mannen in Amsterdam achtste in een veld van elf deelnemers.

Door de goede prestaties van de turnploeg, mag ook Yuri van Gelder zich gaan verheugen op een Olympisch optreden. Dat betekent minstens twee medaillekansen voor Nederland, met Epke Zonderland en de 'Lord of the Rings'.
Lees meer over : Turners voor het eerst Olympische Spelen

Het programma van de Olympische Spelen 2016

Programma Olympische Spelen

Bekijk het volledige programma van de Olympische Spelen 2016.

Nederlanders op de Olympische Spelen 2016

Nederland op de Olympische Spelen

Bekijk alles over de Nederlandse atleten tijdens Rio 2016.

Tips Olympische Spelen 2016

Onze Tips voor de Zomerspelen 2016

Bekijk onze tips voor de zomerspelen en je weet precies op welk je moment moet kijken naar de televisie.


Olympische Spelen 2016 - Sporten

Hieronder staan alle sporten waarvoor medailles te winnen zijn in Rio de Janeiro. Door op een van de sporten te klikken, kun je direct het programma en nieuws van de desbreffende sport bekijken. Je kunt ook direct het volledige programma Olympische Spelen bekijken.

Tijdens deze editie van de Olympische Spelen staan er drie nieuwe sport onderdelen op het programma. Dat zijn Rugby, Golf en Kitesurfen.

Programma Olympische Spelen

Augustus 2016
Ma.Di.Wo.Do.Vrij.Za.Zo.
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Zoeken

Navigatie